Onnistunut kick off -tapahtuma kuljettaa kohti yhteistä suuntaa

Parhaimmillaan tapahtumat yhdistävät, sitouttavat ja luovat uusia alkuja. IT-konserni Advania Finland Oy järjesti henkilöstölleen kick off -tapahtuman, josta riittää ammennettavaa vielä pitkään.

Advania on johtava pohjoiseurooppalainen IT-konserni, joka tarjoaa paikallisia it-ympäristön ja digitaalisen työn palveluita aina sovelluksista ja liiketoimintaratkaisuista pilvipalveluihin, tietoturvaan ja moderniin työhön. Yhtiön toiminta on kasvanut Suomessa viime vuosina voimakkaasti useiden yritysostojen myötä. Muutokset ovat ravistelleet Advania Finlandin työkulttuuria kaikilla tasoilla: on rakennettu yhteisiä arvoja ja tutustuttu uusiin ihmisiin, tiimeihin sekä tekemisen tapoihin.

  • Murroksen keskellä koimme tärkeäksi tuoda kaikki työntekijämme yhteen tarkastelemaan sitä, millainen yhtiö meistä on muodostunut. Järjestämämme kick off -tapahtuma oli olennainen osa meneillään olevaa integraatiovaihetta, Advania Finland Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Aino von Bonin kertoo.

Tapahtumilla on Advania Finlandissa suuri merkitys osana strategiaviestintää. Ne auttavat sitouttamaan ja motivoimaan henkilöstöä sekä viestimään mieleenpainuvalla tavalla yrityksen strategiasta ja arvoista.

Uusia näkökulmia strategiaviestintään

Advania Finlandin kick off -tapahtuman kumppaniksi valikoitui ME Studio. Tavoitteena oli rakentaa päivästä interaktiivinen kokonaisuus, jonka keskiössä ovat kollegojen kohtaaminen ja työyhteisön lujittaminen. Advanialaiset työskentelevät Suomessa usealla eri paikkakunnalla, toimistolla ja etänä.

  • Etsimme yhteistyökumppaniksemme ennen kaikkea sellaista tapahtumatoimistoa, jolla on taito kuljettaa projektia tehokkaasti eteenpäin aina konseptoinnista käytännön tason toteutukseen. ME Studiolla oli lisäksi parhaat ideat siihen, millä tavoin strategiaa viestitään luovalla otteella ja mieleenpainuvasti, Von Bonin sanoo.

Syksyllä 2022 järjestetty tapahtuma konseptoitiin elokuvateeman ympärille, ja se sai nimekseen Arvot ensi-illassa – uudistuvan Advanian kick off ja yrityksen arvojen lanseeraus.

Tärkeää asiaa, yhdessä tekemistä ja huumoria

Tapahtumapaikkana oli Helsingin Pörssisali, mutta päivän agendaosuus järjestettiin hybridinä. Tunnit täyttyivät tärkeästä asiasta sekä aktiviteeteista ja päätyi rentoutumiseen illallisen ja musiikin äärellä. Tapahtumasta teki poikkeuksellisen useat innovatiiviset tavat luoda sidettä puhujien ja yleisön välillä. Äänestykset, sanapilvet ja mahdollisuus esittää kysymyksiä rytmittyivät luontevasti agendaosuuden sisältöön. Sidettä uusien kollegoiden välillä luotiin myös mm. arvoseinän äärellä, speed datingin avulla ja yhteisiä kuvia ottamalla. Advanian arvojen lanseeraus tehtiin lämminhenkisellä huumorilla ja keskustelevalla otteella uutta teknologiaa hyödyntäen.

  • Meille kyseessä ei ollut vain yksi ilta, vaan tapahtuman linkittäminen jatkuvaan viestintään. Kyseessä oli eräänlainen startti tai kiintopiste, jonka antia voimme hyödyntää tästä pitkälle eteenpäin sisäisessä viestinnässä, strategiatyössä ja perehdytyksessä, Von Bonin kuvailee.

Advania Finlandin kick off -tapahtuma sai osallistujilta runsaasti positiivista palautetta. Erityiskiitosta saivat hyvin mietitty agendaosuus, virtuaalitoteutus ja tapahtuman korkea laatu kautta linjan. Kyseessä oli uuden yhtiön ensi-ilta eli työ merkittävän suomalaisen it-yhtiön kehittämiseksi jatkuu edelleen.

  • Projektin aikana oli ilo nähdä, millä ammattitaidolla ME Studio piti homman hanskassa. Yhteistyö oli kivaa ja saimme rakentaa tilaisuutta luottavaisin mielin. Tapahtumakumppanissa arvostan ja odotan ennen kaikkea näkemyksellisyyttä ja varmoja otteita, Von Bonin kiittää.

Tässä sarjassa kysymme asiakkailtamme, mitkä ovat onnistuneen tapahtuman elementit, ja mitä merkitystä tapahtumilla on yritykselle isossa kuvassa.

Pyydä tarjous