5.9.2017 / 13:28

Vastaavan tuottajan rooli

Asiakkaan suuntaan avainhenkilö tuotantovaiheessa on vastaava tuottaja, projektin itseoikeutettu päällikkö. Vastaavalla tuottajalla on kokonaisvastuu tuotannosta, hän on tuotantoprojektin tärkein lenkki ME Studion puolella. Hän vastaa konseptin jalkautuksesta, projektin aikataulutuksesta, budjetoinnista ja resursseista. Hän on asiakkaan päivittäinen kontakti, pitää langat käsissään ja varmistaa että sovitut asiat tapahtuvat luvatusti, oikeassa aikataulussa. Hänellä on tukenaan tuotannon koosta riippuen tuottajia ja/tai tuotantoassistentteja. Vastaava tuottaja vastaa varsinaisen tuotannon toteutumisesta ja raportoi sekä tuotantopäällikölle että asiakkuusjohtajalle, jolla on kokonaisvastuu projektista ja asiakkuudesta.

Tapahtumissa on aina paljon liikkuvia osia. Valmisteluaika on hektistä mutta myös itse tapahtumapäivä voi usein tuntua kaaokselta. Tapahtumavalmistelujen ja toteutuksen ulkoistaminen vapauttaa asiakkaan aikaa ydintehtäviin keskittymiseen. Tuotannossamme on useiden vuosien ja tuhansien tapahtumien kokemus, aivokapasiteettia ja etenkin niitä käsiä toteuttamaan villeimmätkin visiot. Kokemus näkyy siinä että usean asian tekemiseen menee ammattilaisella huomattavasti vähemmän aikaa eli yllättävää kyllä ulkoistuksella voi säästää rahaa!

Vastaava tuottaja siis rakentaa ympärilleen tiimin projektin luonteen ja laajuuden mukaan. Tuotantotiimi voi auttaa asiakasta ottamalla vastuulleen vain tietyn tapahtuman osa-alueen, kuten vaikka tapahtuman rekisteröitymistiskin, kutsumarkkinoinnin tai verkottumispalvelut. Tai vaihtoehtoisesti ottaa haltuun koko tuotannon, kaiken logistiikan, jolloin asiakkaan tarvitsee vain päättää tapahtuman ajankohta, kohderyhmä ja miettiä sisältö, ja itse tapahtumassa voikin rauhassa keskittyä vieraiden kanssa seurusteluun ja verkostoitumiseen, kun kaikki on valmiina servettejä ja rintakortteja myöten.

Vaikka tuotannon rooli on vahvasti tuotannossa ja toteutuksessa, ja ehkä juuri siksi vastaava tuottaja otetaan usein mukaan jo ideointi- ja konseptointivaiheessa ottamaan kantaa esim. esitystekniikkaan, tapahtumatiloihin, somistukseen ja tarjoiluihin. Ovathan he kuitenkin henkilöt, jotka tuolla kentällä konkreettisesti asioita tekevät ja näkevät.

Tutustu tarkemmin meidän tuotantotiimiin