Finavia, Helsinki-Vantaan lentokenttä – Joulutupa

Mitä jos voisit nauttia suomalaisen joulun tunnelmasta 365 päivää vuodessa? Rakennutimme yhdessä Finavian kanssa Joulupukille ympärivuotisen tuvan Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa matkustajat pääsevät virittäytymään joulun tunnelmaan vuoden jokaisena päivänä!

Joulutuvan tavoitteena on luoda matkustajille ajatus ikuisesta joulun taiasta ja kokemuksen suomalaisuudesta. Joulutupa sijaitsee lentokentän uudessa Länsisiivessä portin 40 läheisyydessä. 

Ennen lennolle lähtöä matkustajilla on mahdollisuus virittäytyä joulun tunnelmaan tuvan erilaisten aktiviteettien parissa. Ajanvietettä tarjoavat mm. erilaiset kirjat Joulumuorin kirjastosta, joulumusiikki ja -tarinat sekä suomalainen sauna. Saunassa joulun tunnelmaa on pyritty luomaan eri aistien kautta. Saunan kiuas sihahtaa, kun matkustaja istahtaa lauteille – aivan kuin heittäisi vettä kiukaalle! Lauteilla voi lisäksi tuoksutella erilaisia jouluisia tuoksuja lauteiden yläpuolella sijaitsevien tuoksuluukkujen kautta.

Joulutuvan kirjoituspöydältä matkustaja löytää Joulupukin Nimien kirjan, johon jokainen voi kirjoittaa hyvistä teoistaan suoraan Joulupukille! Joulutuvan ulkopuolella seikkailee myös Finavian ikioma tonttu, Aamu Eerhartti, jonka kanssa matkustajat voivat käydä kuvauttamassa itsensä ennen matkalle lähtöä.

Visuaalisesti Joulutupa tarjoaa yllätyksellisiä yksityiskohtia ja kausittain vaihtuvia elementtejä. Kesällä se näyttäytyykin matkustajille erinäköisenä, kuin esimerkiksi joulun alla. Rakenteissa ja materiaalivalinnoissa haluttiin painottaa kotimaisuutta ja kestävyyttä, siksipä Joulutupa on rakennettu suomalaisesta puusta. Sisustuselementeissä on Helsinki-Vantaan lentoaseman tapaan hyödynnetty paljon suomalaista designia. Joulutuvan monet somistuselementit ovat myös kotimaista käsityötä. Kaikki Joulutuvan elementit on valittu ja valikoituvat jatkossa kestävän kehityksen ja uudelleen käytettävyyden kautta.

ME Studion tapahtumapalvelut kattavat tapahtumien lisäksi myös erilaiset messuosastot, rakenteet, somistukset, kuin konseptoinnit ja visuaaliset suunnittelutkin. 

Kuvat: Finavia

Pyydä tarjous