Tapahtuman ytimessä yhteisöllisyys

Maailman vastuullisimpana IT-palvelutalona tunnettu Atea esittelee tapahtumissaan uusia digitaalisia ratkaisuja ja välähdyksiä tulevaisuuden innovaatioista. Luovat konseptit ja vahva yhteisöllisyyden tuntu tekevät tilaisuuksista ikimuistoisia. ME Studio on toiminut Atea Finlandin tapahtumakumppanina vuodesta 2019 alkaen.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuurin tarjoaja, joka palvelee asiakkaitaan laajasti eri toimialoilla aina julkishallinnosta teollisuuteen ja terveydenhuoltoon. Yritys opastaa asiakkaitaan heidän digitaalisella matkallaan, toimimaan tehokkaasti ja vastuullisesti jatkuvasti muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä. Atea valittiin maailman vastuullisimmaksi IT-palvelutaloksi jo toistamiseen vuonna 2023.

ME Studio on tuottanut Pohjoismaiden suurimman vuosittaisen IT-alan tapahtuman, Atea Focuksen, ensimmäisen kerran vuonna 2019. Vaikka maailma myöhemmin sulkeutui pandemian ajaksi, atealaiset saivat kosketuksen antoisaan yhdessäoloon virtuaalitapahtumissa Focus Lovessa ja Atean omissa Elojuhlissa. ME Studio vastasi myös näiden tapahtumisen järjestelyistä kokonaisvaltaisesti.

Vihdoin taas marraskuussa 2022 Atea Focus keräsi paikalle yli 2000 ilmoittautunutta vierasta livenä sekä virtuaalisesti, jolloin Helsingin Messukeskuksessa nähtiin digitaalinen kylä. Kylän asukkaat pääsivät esittelemään vierailleen arkea ja elämää helpottavia digitalisaatio innovaatioita

Vuoden paras työpäivä

Atean Markkinointi,- ja viestintäjohtaja Hanna Vesenterä tarkastelee tapahtumien merkityksellisyyttä Atealle yhteisöllisyyden, kokemuksellisuuden ja tunnettuuden näkökulmasta.

– Yrityksemme kulttuurin ytimessä on vahva yhteisö ja visiomme on olla henkilöstöllemme, asiakkaillemme sekä kumppaneillemme ”the place to be”. Tapahtumissamme yhteisö on aina enemmän kuin yksilö, Vesenterä kuvailee.

Toiseksi Vesenterä muistuttaa, että tapahtumat kohottavat kokemuksellisuuden uudelle tasolle jättäen jäljen eri aistien kautta ja konkretisoiden yrityksen sanomaa. Hän sanoo, että Ateassa tehdään töitä sen eteen, että Focus on osallistujille vuoden paras ja ikimuistoisin työpäivä – tavallisesta poikkeava ja elämyksellinen IT-alan tapahtuma.

Tämän lisäksi tapahtumat ovat Atealle olennaisen tärkeitä tunnettuuden ja kaupallisuuden näkökulmasta.

– Focus on meille valtava rahallinen panostus ja mahdollisuus tuoda tarjontaamme laajasti tunnetuksi yhdessä teknologiakumppaneidemme kanssa. Se on ikään kuin suuri asiakastapaaminen, jossa kohdataan ja suunnitellaan tulevia askelia, Vesenterä kiteyttää.

Ikimuistoinen kohtaaminen tauon jälkeen

Ensimmäinen Atea Focus järjestettiin jo yli 30 vuotta sitten. Vaikka maailma on muuttunut, tapahtuman tavoitteet ovat alusta alkaen pysyneet samoina. Osallistujat kuljetetaan päivän aikana inspiroivalle matkalle, jonka aikana tutustutaan alan viimeisimpiin trendeihin ja mielenkiintoisiin oivalluksiin. Kylän ”asukkailla” on mukanaan teknologiakumppaneita, yrityksiä ja organisaatioita, jotka kertovat menestystarinoita digitalisaation hyödyntämisestä työssään tai palveluissaan. Vesenterä kertoo, että tänä päivänä matkan painotus on erityisesti vastuullisuudessa eli siinä, miten teknologian ja digitalisaation avulla voidaan parantaa paitsi yksittäisen ihmisen myös koko maapallon elämää.

– Atea Focus 22 -tapahtumasta teki ainutlaatuisen se, että ihmiset pääsivät pandemian jälkeen kohtaamaan pitkästä aikaa kasvokkain. Tunnelma oli superhieno ja saimme runsaasti kiitosta myös upeista puitteista ja kyläyhteisön visualisoinnista, Vesenterä iloitsee.

Kumppanit osana Atean yhteisöä

ME Studio on vastannut Atean tapahtumien järjestämisestä aina konseptoinnista kokonaistuotantoon, mukaan lukien visuaalisen ja teknisen suunnittelun ja toteutuksen yhdessä luottokumppaneiden kanssa. Lisäksi isona roolina on myös ollut kumppanihallinta Atea Focus tapahtumissa.

– Kun valitsimme tapahtumajärjestäjää, kiinnitimme huomion siihen, että ME Studio kuunteli meitä ja sisäisti parhaiten visiomme. He onnistuivat luomaan Atea Focus tapahtumalle konseptin, joka kuvasti täydellisesti yrityksemme kulttuuria ja toimintatapoja. Lopputuloksena syntyi jotain todella sykähdyttävää, Vesenterä kuvailee.

Hän korostaa ME Studion kykyä ohjata toimintaa laajassa verkostossa, jossa mukana on useita markkinoinnin kumppaneita. Projektipäällikön roolissa ME Studio rakentaa tapahtumaa tavoitteellisesti, luotettavasti ja joustavasti.

Vesenterä korostaa, että pitkäaikaisilla kumppaneilla, joihin ME Studiokin lukeutuu, on heille aivan erityistä arvoa.

– On paras mahdollinen tilanne, kun kumppani on päässyt ”sisälle” taloon ja tuntee meidät ”atealaiset” jo pitkältä ajalta. Yhteistyö sujuu joustavasti, kun kumppani ymmärtää teknologiayrityksen toimintaa ja tavoitteita. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanimme ovat ikään kuin luonteva osa yhteisöämme, Vesenterä sanoo.

Tässä sarjassa kysymme asiakkailtamme, mitkä ovat onnistuneen tapahtuman elementit, ja mitä merkitystä tapahtumilla on yritykselle isossa kuvassa.

Pyydä tarjous